Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.03.2015:  Comunicat de presă. Astăzi, 27 martie curent, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat pentru a afaceri europene al Republicii Franceze, Hamlet Desir.

Interlocutorii au trecut în revistă evenimentele politice din Republica Moldova din perioada post-electorală, evoluţia tentativelor de creare a majorităţii parlamentare, formării Guvernului, precum şi realizarea agendei europene a ţării noastre.
Vladimir Voronin a menţionat, că PCRM nu face parte din coaliţia de guvernare, dar a votat un guvern minoritar, reieşind din interesele cetăţenilor şi responsabilităţii partidului de angajamentele asumate faţă de alegătorii săi şi a realizării Programului electoral al partidului.
Vladimir Voronin a subliniat, că PCRM este partidul care a lansat cursul european al Republicii Moldova, a realizat în deplină măsură Planul de acţiuni RM-UE şi este disponibil să susţină eforturile guvernării pentru implementarea proiectelor de cooperare dintre ţara noastră şi Uniunea Europeană. În acelaşi timp, Preşedintele Voronin a specificat, că PCRM are mai multe obiecţii la textul Acordului de asociere, care au fort prezentate Guvernului şi Comisiei Europene, dar au fost ignorate de guvernarea precedentă. În acest context, Vladimir Voronin a expus speranţa, că guvernul actual va fi mai deschis şi mai cooperant în coordonarea cu PCRM, dar şi cu cetăţenii a unor angajamente asumate de ţara noastră faţă de structurile europene.
Preşedintele Voronin, cu referinţă la situaţia politică din Moldova, a menţionat, că Partidul Comuniştilor nu pretinde la posturi în Guvern, nu-şi pune ca sarcină prezenţa în structurile executive, dar pledează pentru majorarea responsabilităţii guvernanţilor faţă de cetăţeni, diminuarea corupţiei, înlăturarea de la putere a celor persoane, care nu corespund funcţiilor deţinute, sau prin calităţile sale morale sau profesionale.
Abordînd problematica externă a Republicii Moldova Vladimir Voronin a menţionat, că PCRM optează pentru păstrarea unor relaţii echilibrate şi echidistante cu toate statele UE. Noi nu acceptăm ofertele unor ţări care se auto-denumesc ”avocaţi ai cursului european al Moldovei”, care în realitate urmăresc alte scopuri decît susţinerea cursului Republicii Moldova, a specificat Vladimir Voronin.
Vladimir Voronin şi Hamlet Desir au făcut un schimb de păreri şi pe problematica securităţii şi stabilităţii în această regiune a Europei, inclusiv în contextul reglementării problemei transnistrene.


0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania