Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.04.2015:  Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la evenimentele tragice din 7 aprilie 2009


Pe 7 aprilie s-au împlinit 6 ani de la tentativa loviturii de stat. Deşi organizatorii „maidanului moldovenesc” au fost identificaţi imediat de către Preşedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin, procesul de judecată nu a fost finalizat pînă în prezent, iar persoanele vinovate aşa şi nu au fost atrase la răspundere. Anume în aşa mod se vrea ca noi să uităm de evenimentele care au avut loc atunci. Dar noi ţinem minte totul! Şi nu vom permite altora să uite.
Noi ţinem minte principalul – doar datorită acţiunilor exacte şi corecte ale conducerii statutului şi a organelor de drept, Moldova a evitat tragedia care s-a întîmplat, peste cîţiva ani, în Ucraina.
În pofida tentativelor de a tăinui adevărul, acesta este evident.. Evenimentele din 7 aprilie şi evenimentele ce ţin de colapsul Uniunii Sovietice au aceeaşi autori, aceeaşi trădători – provocatori. Este vorba de cei, care cu treizeci de ani în urmă au trădat ţara, au trădat PCUS, pe care îi proslăveau în poeziile dedicate lui Lenin, anume ei predau pe la facultăţi marxismul ştiinţific şi construcţia socialismului. Anume ei, aceşti titirezi, s-au grăbit să ocupe nişele profitabile, renunţînd în mod de urgenţă la propaganda comunistă în favoarea propagandei anticomunismului primitiv,a unionismului, extremismului, a negării propriului stat, în care s-au născut.
A trecut un sfert de veac, dar echipa a rămas aceeaşi. Această echipă şi astăzi continuă activitatea distructivă, antistatală şi antipopulară.Anume ei sînt interesaţi cel mai mult în dezbinarea societăţii. Anume ei acuză Partidul Comuniştilor de totalitarism şi dictatură. Şi, pentru a nu admite comuniştii la guvernare cu orice preţ, ei au organizat acest „maidan”.
Şi prin ce s-a remarcat aşa-zisa „dictatură comunistă” în Moldova? Poate prin faptul că, timp de opt ani, în mîinile opoziţiei se afla un şir de televiziuni cu acoperire naţională? Sau prin faptul că opoziţia controla Curtea de Conturi şi activitatea serviciilor speciale? Sau poate prin faptul că în opt ani de guvernare comunistă Moldova a început să se dezvolte, oamenii reveneau din sclavie din alte state, iar numărul copiilor nou – născuţi depăşea numărul persoanelor plecate din viaţă?
Moldova a început realizarea Programului de modernizare europeană, concomitent fortificînd relaţiile istorice cu prietenii strategici din Federaţia Rusă.
Ei, forţele reacţiunii, pun miza pe propaganda lor şi memoria scurtă a societăţii. Dar oamenii ţin minte totul.
Noi, comuniştii, toţi aceşti ani cerem un singur lucru: examinarea evenimentelor din aprilie 2009, depistarea organizatorilor şi atragerea la răspundere a celor vinovaţi..
Sîntem siguri că vom reuşi.

Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

7 aprilie 2015
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania