Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.04.2015:  Autorii loviturii de stat din 7 aprilie, autorii jafului Băncii de Economii trebuie să poarte răspundere în faţa legii şi a poporului!


Au trecut 6 ani de cînd Republica Moldova a îndurat una din cele mai dramatice pagini din istoria sa contemporană.
Evenimentele din 7 aprilie 2009 au declanşat dezbinarea agresivă a societăţii, distabilizarea economico-socială şi nesiguranţa statului.
Sub pretextul unor învinuiri de falsificare a alegerilor, liderii opoziţiei de atunci şi-au scos susţinătorii în Piaţa Marii Adunări Naţionale, declanşînd un dezmăţ al violenţei, devastărilor şi vandalizărilor . Motivul a fost mult prea banal şi cinic – dorinţa cu orice preţ de a prelua puterea.
Doar buna percepere şi aprecierea corectă a situaţiei, a riscurilor şi pericolelor, de către Preşedintele ţării, Vladimir Voronin ,a salvat ţara de vărsări de sînge, distrugere şi haos.

Exemplul zilei de 7 aprilie este foarte viu, planînd în imaginaţia unor politicieni care , in preajma alegerilor de orice nivel seamănă frică de război, de “maidan”, de răsturnare forţată a puterii.
Acei “maidanezi” au reuşit să preia conducerea ţării şi să o menţină, prin metode similare – tîlhăreşti, violente, criminale- timp de 6 ani.

Adevărata faţă a organizatorilor evenimentelor din 7 aprilie este vizibilă în faptele ce au urmat – tăinuirea şi îngroparea definitivă a adevărului despre acele evenimente; vandalii au devenit eroi, iar organizatorii- conducători de stat.

Evenimentele din 7 aprilie nu au fost curmate, ele continuă – vandalizarea clădirilor, jaful din aceste instituţii de stat, distrugerea lor – au deraiat în jaful Băncii de Economii, arderea Declaraţiei de Independenţă – a stîrnit instabilitatea puterilor în stat, erodarea acestora printr-o tocmeală coruptă : justiţia, procuratura, organele executive au fost împărţite , trase în cărţi într-o cîrdăşie mafiotă. Demnitarii de stat au devenit marionete în mîinile celor care au capturat Republica Moldova.
În acest răstimp au fost create cîteva comisii speciale în parlament pentru a demara ancheta în dosarul 7 aprilie, dar acestea n-au făcut decît o mimare, un spectacol în faţa europenilor , o înscenare a democraţiei şi dreptăţii.

7 aprilie continuă. Uzurparea puterii a fost continuată în cadrul alegerilor ulterioare, în special la cele recente, cînd falsurile au atins culmea - crearea partidului clonă şi neexecutarea hotărîrii instanţei de judecată în privinţa interzicerii participării acestuia la alegeri, excluderea din goana electorală a unui concurent în ajunul alegerilor, căderea Registrului electronic şi lipsa unei reacţii a organelor competente, implicarea directă a factorului străin în scrutin, coruperea electoratului. Unele din metode au fost perpetuate şi la alegerile din UTA Găgăuzia.

În declaraţiile PCRM de la un an după 7 aprilie 2009 se remarca faptul că acest evenimente vor constitui doar un prolog al politicii cu care se va confrunta poporul moldovenesc - pronosticurile s-au adeverit, din păcate.

Acum PCRM revendică ferm o singură cerinţă: organizatorii trebuie să fie pedepsiţi!
Autorii loviturii de stat din 7 aprilie, autorii jafului Băncii de Economii trebuie să poarte răspundere în faţa legii şi a poporului!


Serviciul de presă al PCRM
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania