Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

08.04.2015:  COMUNICAT DE PRESĂ . Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti a solicitat Guvernului Republicii Moldova să revizuiască proiectul Legii bugetului fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2015.

În demersul său, Oxana Domenti atrage atenția Guvernului asupra faptului că respectivul proiect prevede majorarea esențială a costului primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă. În opinia deputatului, acest lucru va crea dificultăți cetățenilor obligați prin lege să procure polița de asigurare medicală, în special persoanelor cu venituri mici.

Deputatul PCRM Oxana Domenti se arată îngrijorată de intenţia Guvernului de a majora costul primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală cu 800 de lei. În context, Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie propune menținerea costului primei de asigurare obligatorie pentru anul curent la nivelul anului trecut.

„Solicitarea este motivată și de faptul că proiectul de lege al fondurilor asigurărilor obligatorii de asistență medicală pentru anul 2015 a fost aprobat cu o întârziere de 3 luni, iar o parte dintre cetățeni și-au procurat deja polița achitând pentru aceasta prețul pentru anul trecut. Un alt argument invocat în demers este aprobarea recentă, la 3 aprilie curent, a Legii cu privire la scutirea unor categorii de populație de achitarea obligațiunilor financiare prescriptibile față de fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală pentru perioada precedentă a anului 2015. Legea respectivă prevede anularea datoriilor la fondurile de sănătate în condițiile procurării de către persoanele neangajate în câmpul muncii a poliței de asigurare în anul 2015. Ținând cont de starea materială a acestor persoane, considerăm necesar de a le oferi posibilitatea de a procura polița medicală în condiții facilitare”, a precizat Oxana Domenti.

Astfel, Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie propune, în demersul adresat Guvernului, extinderea cu trei luni a termenului de procurare a polițelor de asigurare medicală obligatorie cu o reducere de 50% pentru persoanele fizice care se asigură în mod individual și cu 75% reducere pentru agricultori, de la data intrării în vigoare a Legii bugetului fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2015.

Comisia protecție socială, sănătate și familie
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania