Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

10.04.2015:  Fracțiunea PCRM a depus sesizare la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității hotărîrilor de guvern pentru angajarea răspunderii asupra unor proiecte de legi
Fracțiunea PCRM în Parlamentul RM a depus astăzi sesizare la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității hotărîrilor de Guvern pentru angajarea răspunderii asupra unor proiecte de legi : Legea bugetului de stat pe anul 2015; Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2015.
Considerăm că această modalitate de adoptare a legilor de importanță maximă nu este decît o încălcare a principiului separării puterilor în stat , echivalînd cu subminarea unui raport echilibrat între puterile statului. Este periclitat rolul de legiferare ca funcție de bază a Parlamentului, prin minimalizarea conceptului de reprezentativitate. Procedura care trebuie să fie una de excepție devine regulă în condițiile cînd lipsesc anumite limite, astfel este subminată esența statului de drept.
Parlamentul a fost omis din exercițiul de examinare, dezbateri și legiferare a celor mai importante acte legislative, cu o intenție periculoasă și inadmisibilă. Guvernul a decis asupra acestei proceduri cu caracter excepțional, avînd certitudinea că un asemenea buget nu va găsi susținere . Asumarea răspunderii poartă semnele acaparării puterii în stat.
Comuniștii din Parlamentul RM au dat votul acestui guvern într-un moment crucial, important pentru stabilitatea și securitatea economico-financiară, socială a statului, dar nu va tolera hotărîrile ilegale și neconstituționale.
Fracțiunea PCRM, serviciul de presă
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania