Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

11.04.2015:  Vladimir Voronin a asistat la Minunea Pogorîrii Luminii Sfinte

Astăzi, 11 aprilie, Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova , Vladimir Voronin, a asistat, alături de zeci de mii de credincioși din toată lumea, la Minunea Pogorîrii Luminii Sfinte.
An de an, în sîmbăta dinaintea Paştelui, credincioşii se strîng la Sfîntul Mormînt din Ierusalim, pentru milioane de creştin - locul cel mai sfînt de pe pămînt, pentru a asista la Minunea Pogorîrii Luminii Sfinte. Nu este cunoscută nici o altă minune care să se întîmple în acelaşi loc şi într-o perioadă atît de îndelungată de timp.
Miracolul apare doar în biserica “Învierea Domnului” şi doar la data în care Paştele este sărbătorit de Biserica Ortodoxă.
Vladimir Voronin consideră că pentru Republica Moldova, mai mult decît pentru orice altă țară, , este foarte importantă dezvoltarea și educația spirituală a poporului.
Astfel, cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova a contribuit la restabilirea mănăstirilor, bisericilor și a complexelor culturale. Cele mai cunoscute acțiuni au fost renovarea mănăstirilor Căpriana și Curchi – locașe istorice, importante, deosebite.
În afară de aceasta, sub auspiciul președintelui Voronin au fost renovate mănăstirile Suruceni, Ciuflea, Hîrjauca, Horești, Japca, Frumoasa, Vărzărești, Cahul. Între anii 2001 – 2009 în Moldova au fost construite și restabilite 20 de mănăstriri și mai mult de 600 de biserici.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania