Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

23.04.2015:  Interpelare organelor de drept şi ale securităţii naţionale
Deputaţii fracţiunii PCRM în parlament sînt indignaţi de inactivitatea organelor de drept din ţară care au lăsat fără atitudine apariţia pe blocurile, zidurile şi construcţiile din municipiul Chişinău a simbolicii naziste.
în acest sens, deputatul PCRM, membru al comisiei pentru securitate naţională, Anatol Gorilă a expediat interpelări structurilor de drept din ţară, pe care le publicăm în continuare.
Totodată considerăm inadmisibilă tolerarea acestor manifestări ale ideologiei fasciste, naziste. Această tematică, retorica neofascistă este des alimentată de tot soiul de elemente distructive. Numai o ripostă comună şi solidară a tuturor cetăţenilor poate opri declanşarea urii şi a nazismului pe teritoriul ţării noastre.

Domnului Oleg BALAN,
Ministru al afacerilor interne

Domnului Mihai BALAN,
Director al Serviciului de Informații și Securitate

Domnului Corneliu GURIN,
Procuror General
INTERPELARE

Prin prezenta Vă aduc la cunoștință că începînd cu ziua de 19 aprilie curent în mai multe locuri publice ale sectoarelor Buiucani și Ciocana ale municipiului Chișinău au fost observate imprimările simbolicii naziste. De menționat, că în conformitate cu prevederile Legii privind contracararea activităţii extremiste nr.54-XV din 21.02.2003, propagarea şi demonstrarea în public a atributelor sau a simbolicii naziste, a unor atribute sau simbolici asemănătoare, pînă la confundare, cu atributele sau simbolica nazistă, este considerată drept activitate extremistă.
În conformitate cu normele Legii despre statutul deputatului în Parlament şi Regulamentul Parlamentului, solicit examinarea celor invocate mai sus, or Serviciul de Informaţii şi Securitate este organul de stat abilitat în domeniul asigurării securităţii de stat, unul din principiile de bază ale contracarării activităţii extremiste fiind asigurarea securităţii Republicii Moldova
Despre rezultatele examinării rog să informați deputatul în Parlament.
Cu respect,
Anatolie GORILĂ
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania