Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

07.05.2015:  Vladimir Voronin a salutat participanții la gala- concertul laureaților cîntecului patriotic
Astăzi a avut loc gala concertul laureaților concursului cîntecului patriotic , ” Cîntecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii -" Victoria 70" organizat de către Organizația veteranilor din RM.
Al 18-lea an la rînd în Republica Moldova , în toate raioanele au loc concursuri ale cîntecului patriotic.
În acest an s-au antrenat în acest concurs peste 10 mii de participanți.
La evenimentul de astăzi au participat oaspeți de peste hotare, reprezentanți ai ambasadelor.
Vladimir Voronin a felicitat laureații concursului, le-a mulțumit tuturor pentru participare, mai cu seamă Organizației Veteranilor din RM, care sînt promotorii celor mai sacre valori. Tinerii care sînt interesați de istoria poporului nostru, care cinstesc memoria buneilor, a eroilor căzuți pentru apărarea Patriei, prin cîntece eroice , patriotice, se manifestă ca adevărați urmași ai Victoriei.
La eveniment a participat dl. Chirtoca Vasile, candidatul comuniștilor la funcția de primar al mun. Chișinău. Dumnealui a fost impresionat de acest eveniment de amploare, de importanța educativă și de promovare a cîntecului patriotic.
”Bunelul meu a căzut în acel război sîngeros lîngă lacul Balaton și am considerat că datoria mea este să port recunoștință și pietate veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei”
În perioada anilor 2001-2009 , sub conducerea celui de-al 3-lea președinte de țară, V. Voronin , au fost reconstruite sute de monumente , a fost reabilitat Complexul Memorial” Eternitate” din Chișinău, Memorialul” Capul de Pod Șerpeni” , au fost stabilite garanții și măsuri de protecție socială specială veteranilor războiului.
” Am fost alături de președintele Voronin în aceste acțiuni de glorificare a eroismului poporului sovietic”, a menționat V. Chirtoca

0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania