Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

15.05.2015:  Curtea Constituţională a declarat neconstituţională Legea privind colegiul medicilor
Astăzi Curtea Constituţională a pronunţat hotărârea pentru controlul constituţionalităţii Legii nr. 261 din 1 noiembrie 2013 cu privire la Colegiul Medicilor din Republica Moldova , sesizarea deputaţilor comunişti.

Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională la 5 martie 2014 de către deputații în Parlament, dnii Artur Reșetnicov și Igor Vremea, pentru controlul constituţionalităţii articolelor 2, 3, 4, 6, 7, 9, 20, 21 și 22 din Legea nr. 261 din 1 noiembrie 2013 cu privire la Colegiul Medicilor din Republica Moldova.

Autorii sesizării au pretins că statutului juridic al Colegiului Medicilor încalcă competențele Ministerului Sănătății, contrar articolelor 1 alin. (3), 16, 20, 72 alin. (3), 96, 107, 114 din Constituţie.

Curtea a constatat că aceasta lege vine în contradicţie cu principiile constituţionale, că unele din atribuțiile Colegiului Medicilor dublează atribuțiile, chiar și exclusive, ale Ministerului Sănătății, care este organul central de specialitate ce promovează politica în domeniul sănătății.

Având în vedere faptul că deficiențele constatate afectează funcționarea legii în întregime, Curtea a invalidat legea integral.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania