Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

18.05.2015:  V.Chirtoca:„Noi vom trezi din letargie serviciile comunale ale capitalei”


„Vom soluţiona rapid problemele care s-au dovedit a fi irealizabile pentru actuala conducere a orașului”, a declarat candidatul PCRM la funcţia de primar general al municipiului Chișinău, Vasile Chirtoca, în cadrul brieffingului dedicat prezentării programului echipei sale. „Avem experienţa cunoștinţelor și capacităţilor necesare. Vom realiza schimbări cu care se vor mîndri locuitorii capitalei și toţi cetăţenii noștri”.

Una dintre primele sarcini ale noii administraţii, potrivit lui Vasile Chirtoca, va fi stabilirea ordinii în administrarea orașului. „După ce vom «curăţa» serviciile prestate chișinăuienilor de «interese», veţi rămîne surprinși cît de mult se vor reduce cheltuielile, cît de mult totul se va ieftini!”. În opinia candidatului la funcţia de primar general, optimizarea aparatului central al Primăriei și al preturilor va permite „repartizarea puterii și apropierea ei de oameni, va oferi posibilitate locuitorilor municipiului de a beneficia rapid și eficient de serviciile autorităţilor municipale”. „Noi vom trezi din letargie serviciile comunale ale capitalei”, a promis Vasile Chirtoca.

Candidatul afirmă că vor fi „interzise orice mașinaţii cu proprietăţile funciare și bunurile municipale”. „Vor fi investigate cu atragerea organelor de drept schemele de delapidare a terenurilor municipale”. În opinia lui Vasile Chirtoca, „este necesar să fie introdus moratoriu la eliberarea autorizaţiilor pentru construcţia chioșcurilor, pavilioanelor, mansardelor, construcţiilor auxiliare în curţile blocurilor și pe trotuare”.

De asemenea, trebuie acordată atenţia cuvenită parcurilor și spaţiilor verzi, precum și cartierelor locative ale orașului. Va fi interzisă construcţia în stil arhitectural „neclar” și în zonele de odihnă ale capitalei.

Totodată, vor fi întreprinse măsuri urgente pentru decongestionarea autostrăzilor orașului și neadmiterea formării ambuteiajelor. Va fi asigurată funcţionarea adecvată a transportului public, vor fi create condiţii pentru cicliști și asigurată securitatea pietonilor. „Analizarea și soluţionarea problemelor legate de transport este o chestiune organizatorică elementară, accesibilă oricărui specialist în logistică”, a subliniat Vasile Chirtoca.

Grija faţă de locuitorii capitalei, faţă de condiţiile de trai și de odihnă, de asemenea se află în atenţia candidatului PCRM la funcţia de primar general al municipiului. Mai întîi de toate, este vorba despre măsuri eficiente întreprinse pentru oamenii în etate: „În orașul nostru nu vor fi bătrîni singuratici. Ajutorul și grija autorităţilor orășenești vor ajunge în fiecare casă”, a subliniat Chirtoca.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania