Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

16.05.2015:  Vasile Chirtoca: «Invităm spre colaborare tineri capabili, talentaţi și curajoși»


Candidatul din partea PCRM, Vasile Chirtoca, a relatat în timpul prezentării programului său, în seara zilei de 12 mai, despre pașii concreţi în domeniul politicii sociale, bugetare și de tineret a capitalei, care vor fi întreprinși imediat după alegerea lui în postul de primar general al capitalei, relatează NOI.md.

Vasile Chirtoca și echipa sa promit că după alegerea în postul de primar general al municipiului Chișinău va acorda o atenţie deosebită susţinerii tineretului, pentru a exclude exodul de cetăţeni din oraș și din ţară. Vor fi elaborate programe sociale menite, în primul rînd, să atragă tineretul.

Vasile Chirtoca a trecut în revistă planurile de creare a unei companii municipale de ipotecă, capabilă să asigure chișinăuienii cu locuinţe în baza unor credite pe termen lung cu o dobîndă scăzută (de pînă la 25 de ani, cu o dobîndă de 7 la sută anual). Realizarea acestor proiecte sociale va permite crearea unor noi locuri de muncă în capitală și suburbii.

În afară de terenurile sportive și cele de joacă bine amenajate, Chirtoca intenţionează să construiască în sectoarele și suburbiile orașului centre comerciale moderne, ale căror suprafeţe vor permite debarasarea de tarabe; în fiecare sector și localitate din suburbie vor apărea stadioane și săli de sport cu piscine, precum și va fi soluţionată, în sfîrșit, problema stadionului orășenesc.

Un aspect important abordat de Vasile Chirtoca este atragerea la Chișinău a fluxurilor turistice: „Probabil că în momentul de faţă Chișinăul este singura capitală din lume în care nu sînt prezente reţelele mari ale hotelurilor internaţionale. Intenţionăm să soluţionăm această problemă”, a spus Vasile Chirtoca.

Candidatul la postul de primar al capitalei intenţionează să pună la baza activităţii de succes a noii echipe a municipiului Chișinău parteneriatul eficient cu businessul privat. Acesta va permite să se repartizeze mai corect mijloacele bugetului municipal și va asigura fluxul de investiţii private în gospodăria capitalei. În schimb capitala va acorda businessului mic și mijlociu susţinere multilaterală. Vasile Chirtoca i-a chemat pe locuitorii orașului la colaborare.

„Orașul are nevoie de cei care vor beneficia de infrastructura restabilită de noi. Chișinăul are nevoie de locuitori înstăriţi. Și toţi locuitorii capitalei trebuie să devină așa. Îi invităm spre colaborare pe cei tineri, capabili, talentaţi și curajoși. Ei nu trebuie să plece, vom construi împreună orașul nostru”, a spus Vasile Chirtoca.

Ceremonia oficială de prezentare și lansare a programului candidatului la postul de primar general al municipiului Chișinău, Vasile Chirtoca, promovat în această funcţie de PCRM, a avut loc marţi, 12 mai, în incinta Teatrului de Operă și Balet.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania