Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

15.05.2015:  V.Voronin: „Vasile Chirtoca va cîştiga alegerile primarului Chişinăului în primul tur”Candidatul la postul de primar general al municipiului Chişinău din partea Partidului Comuniştilor din Moldova, preşedintele holdingului DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca, va cîştiga alegerile edilului capitalei deja în primul tur. De acest fapt s-a arătat convins liderul PCRM, ex-preşedintele ţării, Vladimir Voronin, luînd cuvîntul în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, relatează NOI.md.

Liderul comuniştilor a menţionat că al doilea tur al alegerilor primarului la Chişinău nu va fi şi nici nu trebuie să fie. El a specificat că chişinăuienii au obosit deja de actualul primar Dorin Chirtoacă şi modul în care acesta gestionează oraşul, care s-a transformat dintr-o capitală prosperă a Moldovei într-o aşezare de tip urban.

„Oamenii trebuie să se hotărască, îşi doresc ei să locuiască într-un oraş normal, frumos amenajat, ecologic, bine organizat din toate punctele de vedere, să beneficieze de servicii comunale şi medicale, de educaţie de calitate, îşi doresc soluţionarea tuturor problemelor sau să continue să trăiască aşa cum o fac acum, într-o „rîpă”, într-o aşezare de tip urban, în care s-a transformat Chişinăul”, a menţionat Vladimir Voronin.

El a specificat că pentru candidatul la postul de primar al municipiului Chişinău sînt extrem de importante profesionismul, calităţile personale, inteligenţa, cunoştinţele, el trebuie să ştie ce vrea să facă. Vladimir Voronin a reamintit că Vasile Chirtoca deja la vîrsta de 26 de ani activa în calitate de inginer-şef la Institutul de proiectări, ştie totul despre proiectare, este un manager excepţional, şi chişinăuienii au nevoie anume de un astfel de primar, capabil să transforme Chişinăul într-o capitală cu adevărat prosperă. Liderul comuniştilor moldoveni a spus că Partidul Comuniştilor a discutat diverse candidaturi la postul de primar al Chişinăului, dar s-a decis să promoveze o candidatură din afara partidului, cea a profesionistului Vasile Chirtoca, care se va descurca foarte bine în fruntea oraşului.

Referindu-se la consonanţa numelui de familie al candidatului la postul de primar al Chişinăului din partea PCRM cu cea a numelui actualului edil al capitalei, Valdimir Voronin a menţionat că oamenii se orientează după alte criterii. „Vasile Chirtoca merge la alegeri sub simbolul Partidului Comuniştilor şi, datorită tragerii la sorţi, va fi numărul unu în buletinul de vot, de aceea cetăţenii care doresc să voteze un gospodar bun, care va transforma Chişinăul într-o capitală adevărată, nu vor da greş. În afară de aceasta, tradiţional, membrii PCRM vor lucra în teren, de la casă la casă, de la om la om, şi vor familiariza cetăţenii cu candidatul lor la postul de primar al capitalei”, a spus liderul PCRM.

Vorbind despre alţi candidaţi la postul de primar al municipiului Chişinău, Vladimir Voronin a menţionat că, hotărînd să-l promoveze pe Serafim Urechean la postul de primar al Chişinăului, Partidul Liberal Democrat din Moldova a încălcat nu doar normele etice, ci şi cele biblice, potrivit cărora „din cimitir nimeni nu revine”. Potrivit liderului PCRM, fostul edil al capitalei, Serafim Urechean, a fost unul dintre cei mai mari corupţi la Chişinău, şi oamenii nu au uitat acest lucru. „Ţinînd cont de vîrsta, starea sănătăţii, masa solidă a lui Serafim Urechean, el nu are ce face în Primăria capitalei”, a spus Vladimir Voronin.

Referindu-se la Zinaida Greceanîi, candidata la postul de primar al municipiului Chişinău din partea Partidului Socialiştilor, Vladimir Voronin a specificat că primarul trebuie să fie, mai întîi de toate, un manager puternic.

„Aici nu trebuie să stai cu registrul contabil, să balansezi contul, să calculezi soldul, aici sînt necesare calităţi manageriale”, a declarat Vladimir Voronin, menţionînd că postul premierului şi cel al primarului sînt două funcţii diferite, care necesită abilităţi diferite. El a mai reamintit despre trădarea Zinaidei Greceanîi, menţionînd că nu o va ierta. Liderul PCRM s-a exprimat sarcastic pe marginea candidaturii lui Oazu Nantoi pentru postul de primar al Chişinăului din partea partidelor de dreapta, menţionînd că el este cel mai puternic candidat de dreapta, deoarece a pierdut totul şi peste tot unde a candidat.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania