Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

26.05.2015:  V. Chirtoca :" Călătoriiile în transportul public trebuie să fie gratis"
Potrivit agenţiei „INFOTAG”, fiind invitat la emisiunea „Vinerea cu Anatol Golea”, la RTR-Moldova, el a spus că pentru călătoriile gratis programul său prevede un capitol special al cheltuielilor.

Vorbind despre starea deplorabilă a transportului public din Chişinău, Chirtoca a accentuat „producţia de şurubelniţă”, cu ajutorul cărei la Chişinău sunt asamblate troleibuzele beloruse.

„Încă cu 20 de ani în urmă am încercat să organizez asemenea linie de asamblare, dar calculele au demonstrat că asemenea tip de asamblare apriori nu poate fi mai eficient decât asamblarea pe conveier la uzina producătoare din Minsk. În plus toate detaliile vin prin intermediul unei companii intermediare din România”, cu ironie a remarcat el. Rugat de moderator să indice trei subiect de la care Chirtoca va începe să conducă Chişinăul, candidatul a răspuns: „Va urma de rezolvat multe subiecte, având în vedere faptul că în capitala RM nu avem nicio problemă rezolvată profesional”.

„În primul rând voi organiza o întrevedere cu colaboratorii primăriei şi preturilor, pentru a stabili cum este reglementată şi ce defineşte activitatea lor. Aceasta este necesar pentru a optimiza şi reduce personalul, căror li se va acorda un loc de muncă la întreprinderile municipale, pentru a apropia autorităţile oraşului de oameni”, a spus Chirtoca.

A doua, dar nu mai puţin importantă a fost indicată „actualizarea lucrărilor” asupra Planului general al Chişinăului, pentru care Chirtoca ştie de unde şi cum să obţină finanţare, deoarece oraşul are nevoie urgent de un plan.

„Al treilea pas va deveni amenajarea Chişinăului, pentru ca locuitorii săi să resimtă efectul schimbărilor pozitive din viaţa lor”, a spus Chirtoca.

În calitate de punctul zero candidatul intenţionează „categoric şi într-o formă dură” să stopeze toate construcţiile din parcuri şi cartierele rezidenţiale din Chişinău. „Vom avea nevoie în primul rând de aceasta, până nu vom clarifica subiectul şi vom face ordine şi transparenţă totală în acest sens. Să ceară, să ne dea în judecată, noi nu vom ceda”, a spus el.

Întrebat despre dacă intenţionează să adere la Partidul Comuniştilor (PCRM), pentru ca ulterior să ocupe funcţia de preşedinte, Chirtoca a spus că „nu intenţionează să facă politică, ci doar de administrarea oraşului”.

„Nu planific că devin membru de partid, cu atât mai mult să fac politică. Deşi, ca cetăţean al RM, am unele idei în acest sens, dar ca persoană politica nu mă interesează”, a spus el.

Vorbind despre doctrinele politice despre care a întrebat moderatorul, Chirtoca a menţionat că priveşte cu ironie doctrinele politice, considerând că sunt create pentru „a prosti oamenii”.

„Uitaţi-vă ce li se propune astăzi cetăţenilor în calitate de doctrine – Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală. Este pe cât se poate de primitiv”, a spus Chirtoca, considerând că liderul PCRM, fostul Preşedinte Vladimir Voronin, este „un mare om de stat”, care a făcut multe pentru statul moldovenesc.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania