Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

23.05.2015:  Comuniştii vin la alegerile pentru Consiliul Municipal Chişinău cu o echipă puternică de profesionişti

PCRM are poziţii puternice și crede în victoria poporului!Edificiul statalităţii noastre se clatină tot mai mult. Pe de o parte, pereţii casei moldovenești sînt demolaţi de unioniști, marșurile cărora devin din ce în ce mai agresive. Pe de altă parte, lovesc în statalitate așa-numiţii ”socialiști”: lozincile lor radicale nu conţin nici un cuvînt cu privire la interesele statului moldovenesc, ale poporului nostru.

Nu au loc pentru Moldova…

Unii strigă: ”Cine nu este pro Europa, este dușman!”. Alţii strigă: ”Cine nu este pro Rusia, este dușman!”. Nimeni dintre ei nu ni se adresează celor care sîntem pro Moldova, pentru dezvoltarea ţării noastre, pentru bunăstarea poporului.

Și unii, și alţii rup din carne, divizează societatea, împart poporul nostru prin unghere geopolitice. Certîndu-se și dînd din mîini, ei se ajută reciproc în instigarea la ură, în amplificarea fricii faţă de ”dușmani”. Ei îi împing pe oameni în niște lagăre politice, înconjurate de sîrma ghimpată a televiziunilor, unde, în loc de pază cu pistoale automate, se regăsesc jurnaliștii.

Ambele tabere au atacat întotdeauna Partidul Comuniștilor, care din toate puterile se opunea regimului de la guvernare. Puterea îi lovea pe comuniști din afară, ameninţîndu-i cu represiuni, încercînd să le interzică ideologia și simbolurile. Din interior mirosea a trădare: observînd că PCRM, fiind în opoziţie, nu promite bani, funcţii sau carieră, în partid acţionau pe furiș cei care astăzi se autointitulează ”dușmanii principali ai guvernării”. Visul lor s-a împlinit, pentru activitatea de ”opoziţie” ei sînt răsplătiţi foarte gras.

Și unii, și alţii strigau despre ”sfîrșitul groaznic al comuniștilor”. Dar evenimentele din acest mai ne demonstrează că ambele tabere nu mai au suflu. Comuniștii stau puternic pe poziţii, fapt confirmat de marșul Victoriei de 9 mai. Cei care credeau că marșul nu va avea loc, au fost dezamăgiţi: cu orchestra militară, comemorînd Marea Victorie, mii de locuitori ai capitalei, în frunte cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, au venit pe străzile chișinăuiene la Memorialul ”Eternitate”.

Fără demagogie

În alegerile locale din 2011, PCRM a obţinut majoritatea, fie chiar și pe muchie de cuţit, în Consiliul Municipal Chișinău. Doar falsificările și fraudele i-au permis liberalului Dorin Chirtoacă să păstreze fotoliul de primar general. Ne amintim cu toţii cum, în noaptea alegerilor, listele electorale din suburbiile capitalei s-au umplut de votanţii edilului liberal. Atunci nu s-a reușit realizarea superiorităţii din Consiliul Municipal. ”Socialiștii” au cumpărat cîţiva consilieri municipali, au lipsit PCRM de majoritate, iar pe chișinăuieni – de speranţe într-un viitor mai bun.

Cu toate acestea, fracţiunea PCRM în Consiliul Municipal nu a cedat, apărînd cu insistenţă interesele cetăţenilor. Luptînd contra delapidărilor din fondurile publice, comuniștii au reușit să majoreze veniturile bugetului orășănesc cu sute de milioane de lei. Aceste finanţe, cu suportul fracţiunii PCRM, au fost direcţionate spre soluţionarea problemelor vitale. Anume datorită PCRM investiţiile în ocrotirea sănătăţii au crescut de 2 ori, iar în învăţămînt – de 4 ori!

Poziţia activă a fracţiunii PCRM a permis satisfacerea cerinţelor a mii de locuitori ai capitalei cu privire la acordarea ajutorului material. Numai de la începutul anului 2015, datorită fracţiunii PCRM, cu 1/3 au fost mărite investiţiile în alimentaţia copiilor din instituţiile de învăţămînt din Chișinău. La iniţiativa comuniștilor, în anul sărbătoririi aniversării a 70-a de la Marea Victorie, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei le-au fost alocate cîte 10 mii de lei.

În alegerile locale din 2015 comuniștii vin convinși de propriile forţe, în încrederea alegătorilor. Pe fundalul bătăilor politice, a demagogiei și a escrocheriilor, PCRM este singura forţă capabilă să modernizeze și să dezvolte Chișinăul, să asigure bunăstarea chișinăuienilor.

Rezultatele bune obţinute de fracţiunea PCRM au apărut datorită politiciii de cadre chibzuite. Actuala componenţă a listei candidaţilor din partea PCRM reprezintă o echipă de profesioniști, specialiști în economie, jurisprudenţă, administrarea municipală.

Reprezentanţii PCRM în Consiliul Municipal nu vor face show-uri politice de prost gust. Echipa de profesioniști va fi în stare să facă faţă oricărei probleme, va putea realiza scopurile propuse.

O sarcină dificilă, dar realizabilă

Chișinăul ocupă un loc aparte în ţara noastră. Este inima Moldovei, intersecţia tuturor arterelor vieţii sociale. Ce aspect are astăzi orașul nostru? Un megapolis dezordonat, haotic, mizerabil, cu o sumedenie de construcţii neautorizate, cu trotuare distruse chiar și în centrul orașului, chiar lîngă Primărie, cu drumuri dezastruoase. Un oraș plin de pietre sălbatice, care ne mint despre ”ocupaţia sovietică”. Un oraș prin care defilează nestingherit unioniștii, chemînd la lichidarea statalităţii moldovenești. Un oraș în care noţiunea de plan general nici nu există. Un oraș ce se aseamănă cu rîul Bîc, urît mirositor și plin de gunoaie.

Candidaţii pentru Consiliul Municipal din partea PCRM sînt determinaţi să oprească distrugerea Chișinăului. Să pună capăt catastrofei multianuale din capitală. Viaţa bună din Chișinău poate fi determinată doar prin bunăstarea chișinăuienilor. Orășenii sînt nemulţumiţi de atmosfera de frică și neîncredere în ziua de mîine, infiltrată de unii politicieni. Este o sarcină foarte dificilă – de a restabili Orașul Alb – dar realizabilă.

De partea comuniștilor este încrederea sutelor de mii de alegători. De partea comuniștilor este o echipă de profesioniști, unită în jurul unor scopuri și sarcini concrete. De partea comuniștilor este încrederea în faptul că problemele Chișinăului și ale întregii Moldove pot fi rezolvate doar de cetăţenii Republicii Moldova, fără implicarea cuiva din Est sau Vest. Potenţialul capitalei este foarte înalt și sarcina PCRM constă în valorificarea acestui potenţial în interesul chișinăuienilor, fără a-i împărţi în ”drepţi” și ”nedrepţi”.

Comuniștii sînt siguri că vor învinge, fiind încrezuţi în înţelepciunea și buna înţelegere a alegătorilor. Va veni timpul, spuma murdară se va destrăma, iar apa se va limpezi. Oamenii vor înţelege cine și ce prezintă. Și atunci în orașul nostru va începe o viaţă nouă.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania