Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

27.05.2015:  Vasili Chirtoca s-a întîlnit cu Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir

Candidatul la postul de primar general al capitalei Vasili Chirtoca s-a întîlnit cu Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldova, Vladimir, informează NOI.md. Întîlnirea a avut loc în a doua jumătate a zilei de marţi, 26 mai, la Mitropolia Chişinăului.

„Nu puteam proceda altfel”, a declarat Vasili Chirtoca pentru NOI.md. „Sînt creştin ortodox şi fără binecuvîntarea şi îndrumarea Mitropolitului Vladimir nu m-aş fi simţit pregătit pe deplin să lupt pentru postul de primar general al Chişinăului”, a subliniat candidatul.

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, a tratat cu bunăvoinţă rugămintea lui Vasili Chirtoca, acordîndu-i audiență de o jumătate de oră.

Vasili Chirtoca este adeptul păstrării în Moldova a valorilor creştine ortodoxe şi a sprijinului familiei tradiţionale. El a participat activ şi a contribut multilateral la restaurarea bisericilor şi mănăstirilor din Moldova, în particular, cele din Căpriana şi Curchi. Vasili Chirtoca a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei - Ordinul „Ştefan cel Mare şi Sfînt”.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania