Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

22.06.2015:  Comunicat de presă

Astăzi, 22 iunie 2015, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehia în Republica Moldova, Jaromir Kvapil.
Interlocutorii au trecut în revistă starea politică din ţara noastră în contextul turului final al scrutinului electoral pentru alegerile în organele administraţiei publice locale, criza guvernamentală şi modalităţile depăşirii ei, precum şi situaţia actuală în procesul de reglementare a problemei transnistrene.
Vladimir Voronin şi Jaromir Kvapil au căzut de acord, că demisia guvernului Gaburici şi declanşarea crizei guvernamentale au complicat şi mai mult starea lucrurilor în ţară, în condiţiile cînd Republica Moldova se confruntă cu probleme de ordin major cu caracter politic, economic şi financiar.
Vladimir Voronin a specificat, că PCRM se expune pentru o soluţionare cît mai rapidă a acestei situaţii, şi a propus ca toate fracţiunile parlamentare să renunţe la interese de partid pentru a identifica persoane capabile să scoată ţara din impas, aplicînd acest principiu, inclusiv şi pentru candidatura prim – ministrului.
Referindu-se la rezultatele preliminare ale alegerilor locale, Preşedintele Voronin a menţionat, că este prematur să apreciezi în totalitate acest proces, un lucru fiind însă cert, că acestea nu vor aduce un echilibru în societate şi nu vor schimba esenţial starea lucrurilor în administrarea puterii locale, care obiectiv urmează să fie cea mai aproape de interesele cotidiene ale cetăţenilor.
Vladimir Voronin a expus speranţa, că turul doi va aduce mai multă claritate, iar alegătorii vor medita mai mult nu la partajări politice la nivel local, ci la alegerea persoanelor apte să le rezolve problemele cu care se confruntă.
Discutînd despre chestiunile de menţinere a păcii şi securităţii în această zonă a Europei în contextul reglementării transnistrene, Vladimir Voronin şi Jaromir Kvapil, au confirmat, că situaţia actuală din Ucraina, dar şi evoluţia stării lucrurilor din Transnistria nu creează condiţii optime pentru reglementarea acestui conflict, care rămîne a fi un focar de destabilizare pentru Europa de Sud-est.
La finele întrevederii, Vladimir Voronin şi Jaromir Kvapil au căzut de acord, că starea lucrurilor în Republica Moldova este una tensionată şi necesită intervenţii rapide şi energice pentru depăşirea ei.
În acest context, interlocutorii au convenit asupra necesităţii organizării unei întrevederi ai Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu ambasadorii acreditaţi în Republica Moldova, iar Jaromir Kvapil, în calitate de decan al corpului diplomatic va depune eforturi pentru ca această întrevedere să fie organizată joi, 25 iunie la sediul PCRM.
Vladimir Voronin şi Jaromir Kvapil au convenit că întrevederea va avea ca scop prezentarea pentru şefii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău a poziţiei Partidului Comuniştilor vizavi de situaţia politică şi social-economică din Republica Moldova.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania