Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

06.11.2015:  PCRM își menține poziția: pentru neutralitate, consolidarea independenței și statalității
Menținem pozițiile !

Marina Țurcan


Duminica trecută, membrii organizației primare a Partidului Comuniștilor din Căușenii Vechi au organizat o ședință de dare de seamă în cadrul căreia s-a făcut bilanțul activității și s-au trasat planurile de viitor. La ora actuală, din componența organizației primare de partid fac parte 58 de persoane. Este vorba despre una dintre cele mai mari organizații primare. Deși acum doi ani, situația nu era tocmai optimistă. Potrivit secretarului organizației primare de partid, Igor Ivanov, aceste rezultate au fost obținute doar datorită lucrului intensiv cu populația. Iar însușirea distinctivă a organizației este adevărul.

În ultimii șase ani, țara noastră trece prin cea mai grea perioadă din istoria sa. Autoritățile centrale au lăsat Moldova în voia sorții. De aceea, așa cum a menționat secretarul organizației primare, Igor Ivanov, mulți cetățeni găsesc că unica soluție de a ieși din situația creată este să plece la muncă peste hotare. Disperarea și deznădejdea predomină în toate raioanele Republicii Moldova.

Potrivit secretarului Comitetului Raional Căușeni al PCRM, Veaceslav Nigai, cele două campanii electorale nu au fost deloc ușoare pentru raion. Din componența acestei organizați raionale de partid fac parte 813 comuniști. În pofida situației politice complicate, comuniștii nu au lăsat mîinile în jos, au implicat în alegerile parlamentare și locale toate resursele umane și au mers la oameni cu adevărul.

”Noi am promis oamenilor proiecte reale în cazul în care am fi cîștigat alegerile: reconstrucția și reparația drumurilor, iluminarea străzilor. În cadrul întîlnirilor, oamenii ne adresau o mulțime de întrebări, înaintau propuneri. Însă, după noi veneau așa-numiți oponenți politici, care le propuneau oamenilor cu totul alte argumente – sub forma de salam și vin. În consecință, fotoliul de primar a fost ocupat de candidatul democraților”, a remarcat prim-secretarul.

Forța luptătoare

Succesul oricărei organizații este bazat pe regulă și disciplină. Potrivit comuniștilor din organizația primară de partid, doar datorită acestor calități rîndurile organizației au fost completate cu oameni tineri. Iar acum, activitățile organizației primare vor fi și mai energice - se arată convinși ei. Respectiv, acest lucru va spori influența comuniștilor, va influența pozitiv calitatea lucrului cu cetățenii, de asemenea, va spori lupta pentru apărarea drepturilor oamenilor. Pentru PCRM acest lucru este deosebit de important, pentru că fiecare cetățean al Moldovei trebuie să știe că doar acest partid poate pretinde că activează, cu adevărat în numele poporului și pentru popor.
Prin intermediul membrului Comitetului Central al PCRM, deputatul Maria Postoico, participanții la ședință rugat reprezentanții organelor de conducere ale PCRM să vină la ei mai des pentru a le explica oamenilor care este situația politică actuală. Pentru că informațiile pe care le primesc oamenii din presă, de cele mai multe ori, sunt distorsionate și nu au nimic în comun cu situația reală din țară.

Participanți la ședință au făcut o paralelă între actuala perioadă și perioada dramatică a anilor 90. Cît de greu munceau, atunci, oamenii pentru un salariu mizer care era achitat în macaroane, prafuri sau săpun. Profesorii și-au amintit cum, în urmă cu 20 de ani, elevii își făceau temele la lumina lumînării. Despre faptul cum răbdau și-și pierdeau încrederea în viitor …

Și-au amintit și despre acea încredere în viitor, care a renăscut în popor odată cu accederea Partidului Comuniștilor la putere în 2001. Indicatori economici erau în creștere, agricultura se revigora din nou, salariile și pensiile creșteau treptat. Într-un cuvînt, Moldova se ridica din genunchi. Odată cu venirea la putere a alianței, Moldova a fost aruncată, din nou, în dezastrul anilor 90 ai secolului trecut.

Unul dintre participanții la ședință, a comparat PCRM cu un ”glonț de luptă”. El a declarat că, astăzi, partidul nostru, mai mult ca niciodată, are nevoie de o pregătire ideologică și psihologică clară. Acest lucru trebuie să devină acel ”praf de pușcă”, care va oferi putere maximă activităților de partid.

”Oponenții nu au această putere, pentru că adevărul și sinceritatea nu le sunt caracteristice, doar gîlceava și fumul ține de ei”, a declarat activistul din Căușenii Vechi.

Limita fină

Maria Postoico, membrul Comitetului Executiv al CC PCRM, deputat în Parlament, a remarcat că la nivel de conducere a partidului, se acordă o atenție deosebită întîlnirilor atît cu membrii formațiunii, cît și cu oamenii simpli. Pentru că anume în cadrul unor asemenea reuniuni ies la iveală problemele legate de activitatea organizațională și ideologică, de asemenea, doar așa se poate cunoaște despre situația social-economică reală în teritorii. Situația politică care persistă în țară nu face decît să complice problemele oamenilor. Și pentru că informația obiectivă lipsește, cetățenii sunt privați de dreptul de a evalua real situația. Iar asta înseamnă că ei, oamenii, pot fi ușor manipulați, ceea ce și fac politicienii lipsiți de scrupule, care-i atrag pe oameni în aventurile lor politice fără să se gîndească la consecințe.

Fiind întrebată despre votul de neîncredere acordat Guvernului, mai exact: de ce anume acum a fost necesară moțiunea de cenzură ? – Maria Postoico a explicat că decizia a fost adoptată reieșind din ceea ce va pierde țara și ceea ce o așteaptă în viitor.

”Noi înțelegeam că PCRM își asumă o responsabilitate enormă, întîi de toate în fața alegătorilor. Indiscutabil, atunci cînd ești la putere poți face orice evaluări, poți întreprinde pași concreți. Însă, fiind în opoziție, trebuie să simți acea limită fină și să înțelegi ce este în beneficiul poporului și ce ar putea genera consecințe serioase. Însă, un Guvern cufundat în corupție nu poate fi un beneficiu pentru țară. Asemenea ”șefi” nu au dreptul să guverneze o țară întreagă, să gestioneze banii statului. De aceea, Streleț și cabinetul său de miniștri au fost demiși”, a răspuns Maria Postoico.

Moldova trece printr-o perioadă de criză. Însă, potrivit deputatului din partea comuniștilor, PCRM se menține pe poziții și optează pentru neutralitate, consolidarea independenței și statalității. Să rămînă o forță unită și puternică, un partid capabil să păstreze aceste valori. În acest sens, lucrul cu alegătorii trebuie să fie o prioritate pentru organizațiile primare de partid, a subliniat Maria Postoico. Anume așa comuniștii vor reuși să se mențină ferm pe poziții de dragul țării, de dragul generațiilor viitoare, s-a arătat convinsă Maria Postoico.

Noi vom învinge !

Organizația de partid Căușenii Vechi este una dintre cele mai de succes organizații din oraș, puternică și tînără. Comuniștii din organizația primară, întotdeauna, au mers cu capul sus. ”Noi avem forțe, avem adevărul - ceea ce este important. Suntem convinși că la viitoarele alegeri, cu siguranță, vom obține victorie. Credem că, într-o zi, oamenii vor înțelege că nu trebuie să-și dea votul pentru un pahar cu vin, ci pentru următorii patru de prosperitate a satului, orașului și țării”, a subliniat Igor Ivanov, reales în funcția de secretar al organizației primare de partid din Căușenii Vechi.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania