Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

12.11.2015:  Victor Gurău: încă din 2009 a început un amplu proces de fraudare a Băncii de Economii.


Analistul politic, Victor Gurău a declarat că din 2009 la Banca de Economii a început un amplu proces de fraudare a Băncii de Economii.

”Am rămas surprins că potrivit depozițiilor la CNA ale lui Șor, Vlad Filat îi spunea că ar fi devenit conducătorul Moldovei dacă nu aș fi făcut eu dezvăluirile din 30 ianuarie 2013 cu privire la jaful băncii. Poate că spre asta tindea constituind în 2010 Comitetul de Stabilitate Financiară care viza controlul sistemului financiar bancar din Republica Moldova”, a declarat Gurău.

El a spus că procesul de fraudare a BEM putea fi stopat în 2013, dar a fost blocat intenționat pentru că procesul de devalizare a băncii era în plină desfășurare.

”Filat nu-i singurul vinovat în cazul jafului BEM. Trebuie să răspundă și cei care în Guvern și-au asumat răspunderea privind amendarea legii cu privire la garanțiilor de stat”, a mai spus Gurău.

Potrivit lui, în schema de devalizare a Băncii de Economii au fost implicate persoane cu fucnții de răspundere. Este vorba de Victor Bodiu, Elena Matveeva, Victor Barbăneagră, Veaceslav Negruța și Dorin Drăguțanu.
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania