Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

29.05.2009:  Liderii de opoziţie declară că refuză dialogul propus de partidul de guvernământ şi recomandat de structurile europene
Cele trei partide liberale de opoziţie au confirmat, recent, refuzul de a merge la dialogul propus de partidele de guvernământ, recomandat şi de organizaţiile internaţionale, declarând că propunerea PCRM vine în contradicţie cu deciziile aprobate de conducerea formaţiunilor de a provoca alegeri anticipate.

Cei trei lideri liberali, Mihai Ghimpu, Vladimir Filat şi Serafim Urechean, au menţionat într-o emisiune a portalului "Jurnal tv" că propunerile înaintate de partidul de guvernământ care s-au axat pe stabilizarea situaţie politice din ţară, prin alegerea Preşedintelui ţării şi stabilirea unui consens de activitate parlamentară "sunt nişte argumente slabe".

"Partidul Liberal nu a avut întâlniri cu nimeni şi nici nu doreşte, pentru că orice întâlnire, tratative, negocieri pe care le doresc, vor duce spre aceea că noi trebuie să votăm Preşedintele republicii pentru că este criză economică şi politică în republică. Sunt nişte argumente slabe", a declarat preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Totodată, Ghimpu a accentuat, vorbind din numele celor trei formaţiuni de opoziţie, că decizia de a nu iniţia dialog politic cu fracţiunea majoritară este o decizia fermă. "Nu poate fi vorba de astfel de discuţi cu atât mai mult că noi toţi aceşti trei, aceste trei partide am anunţat clar tuturor că nu acceptam nici un fel de negocieri./.../ Ne conducem de dreptul constituţional, de dreptul democratic de a vota sau de a nu vota. Noi am hotărât că nu votăm şi nu avem nevoie de nici un fel de negocieri", a conchis Ghimpu.

Preşedintele Parlamentului, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a reiterat, joi, propunerea PCRM de a iniţia dialogul politic cu partidele de opoziţie, care ar permite deblocarea crizei politice din Moldova.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania