Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

29.05.2009:  Vladimir Ţurcan: Declaraţiile făcute de opoziţia parlamentară nu pot fi caracterizate altfel decât autoritare şi dictatoriale
"Eu cred că un politician matur şi responsabil nu trebuie să facă nişte declaraţii categorice, deoarece după aceea devine ostatic al declaraţiilor sale", a declarat într-un interviu pentru OMEGA, Prim vice-preşedintele Parlamentului, Vladimir Ţurcan, comentând afirmaţiile categorice ale lui Vladimir Filat cu privire la faptul că PLDM nu va merge la un dialog cu PCRM.

"Cu atât mai mult că au fost recomandări ale instituţiilor europene, în special rezoluţia APCE, unde este clar stipulat ca o chemare la adresa tuturor actorilor parlamentari că alegerile Preşedintelui pot servi drept un prilej de a restabili încrederea în procesele democratice. Alegerea, inclusiv şi a Preşedintelui, este un proces democratic şi trebuie să ne atârnam democratic faţă de acest proces, utilizând metodele democratice", a accentuat Vladimir Ţurcan.

În context, Prim vice-preşedintele Parlamentului a subliniat că activitatea actuală a opoziţiei parlamentare "nu poate fi tratată altfel decât metode autoritare, chiar de dictatură". "Şeful fracţiunii dictează altor membri ai fracţiunii ieşiţi din sală, participaţi la alegeri sau nu. Ce fel de metode democratice? Însuşi Constituţia prevede că fiecare deputat este liber în exprimarea votului lui. Aceasta este intimidarea şi presarea dreptului deputaţilor în Parlament", a conchis Ţurcan.

Preşedintele, Vladimir Voronin, a reiterat, joi, dorinţa PCRM de a începe un dialog cu opoziţia parlamentară, care a fost recomandată şi de organizaţiile europene. Această propunere a fost refuzată de cele trei partide liberale. În context, Vladimir Filat a accentuat că nu apreciază eforturile depuse de UE în depăşirea crizei politice din Moldova.

www.omg.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania