Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

28.05.2009:  Fanfaronada politica a lui Traian Basescu
Cum ii triseaza presedintele roman pe moldovenii ce ii considera fraieri

Liberation: „Toate recentele sondaje de opinie arata ca peste 80 la suta dintre moldoveni prefera propriul stat, independent de Romania. Doar o minoritate doreste reunificarea.” "Din punct de vedere istoric, statul roman modern s-a format in secolul 19, fara R.Moldova actuala, care la acea vreme facea parte din Imperiul Rus." "La rindul sau, Romania intretine un anumit iredentism proroman in R.Moldova. " "Romanofilii nu sunt numerosi.”

„Institutiile UE sunt infricosate de propunerea Romaniei de a da cetatenie pentru aproape 1 milion de moldoveni – proiect care ar putea afecta pozitia Romaniei in interiorul Uniunii. Daca aceasta propunere avanseaza si Republica Moldova va riposta prin a declara ilegala dubla cetatenie, Romania ar putea efectiv sa anexeze un sfert din populatia tarii vecine, intr-un scenariu descris de un oficial european drept "infricosator" in termeni de stabilitate regionala, a notat si EUObserver.” „Mai multi oficiali UE consultati de EUObserver cred ca planul este o fanfaronada politica inaintea alegerilor prezidentiale din Romania.”

Dupa bobirnacul pe care l-a luat recent de la Washington, unde, in ciuda insistentelor sale, nu va fi primit de Obama in acest an, s-a confirmat ipoteza abandonarii externe a lui Traian Basescu. Dupa Ordonanta de Urgenta data de Guvernul Boc la cererea presedintelui Basescu, prin care se doreste acordarea de cetatenie romana moldovenilor, asta in pofida ingrijorarilor si dezaprobarilor tuturor liderilor politici occidentali, inclusiv ale celor rusi, prin Parlamentul Romaniei a trecut o noua Ordonanta de Urgenta, aparuta ca sa vezi!, tocmai acum de pe vremea Guvernului Tariceanu, si care, practic, juridic o anuleaza pe actuala. Extrem de interesant este urmatorul amanunt, care explica de ce, pe tot parcursul acestui an, nici un moldovean nu a primit cetatenia romana: Printr-un amendament la un ultim articol modificat se stipuleaza ca „In situatia in care la nivelul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, numarul solicitantilor este cu mult mai mare decit capacitatea de procesare a oficiului, se va proceda la programarea acestora in limita a 30.000 de dosare pe an, asta pentru fiecare oficiu consular.” Acest numar de 30.000 este acelasi vehiculat de catre Emil Boc ca raspuns la scandalul international privind "milioanele de moldoveni programati de Basescu sa invadeze UE." Surse guvernamentale romanesti au sustinut ca Ordonanta Tariceanu votata de catre parlamentarii romani are prioritate asupra Ordonantei Boc la Legea Cetateniei, aceasta din urma avind caracter decorativ pentru ca e anulata de prima, Ordonanta Tariceanu fiind publicata deja in Monitorul Oficial. Concluzie: gura lui Boc (de fapt a lui Basescu) cind a vorbit de acordarea a doar 30.000 de cetatenii pe an a vorbit fara el, stiind prea bine ca acest lucru e imposibil tocmai din cauza ca actuala legislatie proaspat votata nu permite acest lucru. De altfel, la Camera mai sunt inca doua initiative legislative de modificarea a Legii cetateniei 21/1991, care sunt si mai restrictive. Asadar, dragi moldoveni amatori de pasapoarte romanesti, ati luat teapa de la Basescu sau, mai pe moldoveneste, v-a dat-o la bot! Adio cetatenie! Basescu, oricit si-ar umfla el muschii, trebuie sa tina seama cu sfintenie de deciziile Bruxellesului. Va invitam sa cititi cu atentie, fiind siguri ca cei interesati vor intelege ca Basescu i-a luat de prosti pe moldoveni in deplina cunostinta de cauza. Fanfaronada politica electorala si nimic altceva! Mai vorbim si dupa alegeri despre textul acestei legi!PARLAMENTUL ROMANIEI CAMERA DEPUTATILOR, SENATULL E G E

privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 147/2008 pentru modificarea si completarea Legii cetateniei romane nr. 21/1991

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. – Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 147 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea si completarea Legii cetateniei romane nr. 21/1991, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 765 din 13 noiembrie 2008, cu urmatoarele modificari si completari:

La articolul I punctul 2, litera d) a alineatului 2
al articolului 8 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"d) solicitantul a investit in Romania sume care depasesc 1.000.000 de euro."

La articolul I punctul 5, articolul 102 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 102. - Persoanele prevazute la art. 10.1 care au domiciliul sau resedinta in Romania pot depune cererea de redobindire ori acordare a cetateniei romane la Directia cetatenie din cadrul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, dupa implinirea unui termen de 4 ani de la momentul obtinerii dreptului de sedere."
3. La articolul I punctul 6, alineatul 2 al articolului 12 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Persoanele care au domiciliul sau resedinta in strainatate pot depune cererea de redobindire sau de acordare intemeiata pe dispozitiile art. 10 alin. 1 si art. 10.1, insotita de actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de lege, la misiunile diplomatice ori oficiile consulare competente dupa domiciliul sau resedinta solicitantilor. Cererile vor fi inaintate de indata Comisiei pentru cetatenie."
4. La articolul I, dupa punctul 6 se introduce un nou punct, punctul 6.1, cu urmatorul cuprins: "6.1. La articolul 12, dupa alineatul 2 se introduce un nou
alineat, alineatul 3, cu urmatorul cuprins: <
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
Roberta Alma Anastase

PRESEDINTELE SENATULUI

Mircea Dan Geoana

Bucuresti, 8 mai 2009 Nr. 171

Autor: PARLAMENTUL ROMANIEI Publicata in M. Of. Partea I nr. 321 din 14 Mai 2009

Stenograma zilei: 16. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 147/2008 pentru modificarea si completarea Legii cetateniei romane nr.21/1991. Voturi pentru? – 179 voturi pentru. (Citi erau prezenti, din 334) Voturi impotriva? Nu sunt. Abtineri? Nu sunt.P.s. Sunt profund recunoscator confratelui, apreciatului, temutului si bine informatului publicist roman Victor Roncea care reuseste sa ma tina la curent cu toate actiunile romanesti legislative ce sunt ostile moldovenilor care, din naivitate, cad plasa promisiunilor desarte si mincinoase ale politicienilor romani care vor sa-i determine sa-si depopuleze tara, primul dintre acestia fiind aventurierul politic pirateresc Traian Basescu.

www.moldova-suverana.md
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania